Angstens følelsesmæssige side

Det er meget normalt at have en følelsen af, at man er ved at miste kontrollen, når man er angst. Den fornemmelse skyldes at kroppen giver en masse kraftige signaler så som: svimmelhed, uvirkelighedsfornemmelse, åndenød, hjertebanken, generelt stort ubehag, m.m.

Når man ikke ved at symptomerne skyldes angst, kan man tro de betyder at et kontroltab er på vej. Det er ikke tilfældet. Man mister ikke kontrollen over sig selv eller kroppen når man er angst, men man mister kontrollen over angsten og dét er noget ganske andet, og er ikke farligt.

Mange oplever at blive meget kede af det og ængstelige, fordi de tror, at der er noget helt galt med dem pga. angsten. Det jo egentlig slemt nok, men mange udvikler også depression pga. af den hjælpeløshed de føler overfor angsten. For eksempel bliver mange deprimerede som resultat af, at angsten helt eller delvist forhindrer dem i at leve det liv, de ønsker at leve.

Den uvirkelighedsfornemmelse der kan opstå i forbindelse med angst opstår blandt andet, fordi man, når man er angst,  har opmærksomheden rettet mod sig selv, sine tanker og fornemmelser, og ikke verdenen omkring sig. Man kan have fornemmelsen af at være lukket inde i en glasbobbel, en fornemmelse, der giver mange yderligere angst.

Der er mange forskellige følelse forbundet med angst og ovenstående er kun nogle enkelte udvalgte. Hvert menneske oplever angsten på sin egen individuelle måde, så selvom vi ser mange fællestræk, er forskellene lige så mange.

For at læse mere om hvordan vi arbejder med angsten. Læs om kognitiv adfærdsterapi under “Terapi”.

Yderligere information? 

For yderligere information, er du meget velkommen til at kontakte os via nedenstående kontaktformular, på e-mail: pshus@post.tele.dk eller på telefon: 70260676. Vi har telefontid alle hverdage fra kl. 10.00-14.00.

Dit navn (skal udfyldes)

Din e-mail (skal udfyldes)

Skriv en kort besked hvad det handler om her