Helbredsangst

Hvad er helbredsangst

GAD karakteriseres ved vedvarende angst, bekymring og anspændthed i forbindelse med gøremål i dagligdagen, som man tror, man ikke kan klare. Desuden opleves nervøsitet, rastløshed, koncentrationsbesvær, rysten, træthed, irritabilitet, muskelspændinger og søvnløshed

Mange vil opleve at bekymre sig så meget, at de tænker, de er ved at blive vanvittige af at bekymre sig. Andre er bange for at blive syge af at bekymre sig så meget. Bekymringstendensen opleves som værende ude af kontrol, men alligevel vil der også ofte være en tanke om, at bekymringerne er nødvendige for at kunne forberede sig på de ting, man er bekymret for kunne ske.

Mellem 5,8 og 9% af befolkningen vil på et tidspunkt i løbet af livet kunne diagnosticeres med GAD. Mange lever et helt liv uden at få den rette behandling eller i det hele taget uden nogen som helst form for behandling af helbredsangst.

Man mener, at en af grundene til at GAD patienter kan blive ved med at opleve angst og bekymringer, selvom der sjældent sker det, de bekymrer sig om, er, at de simpelthen ikke bliver tilvænnet angsten. Det lyder måske mærkeligt, men sagen er, at GAD patienterne faktisk foretager en form for beroligelse af dem selv ved at bekymre sig. Bekymringen opleves som en form for problemløsning, der dæmper angsten og giver den illusion, at beskytte og forberede. Samtidig holder alle bekymringerne angsten i gang og det er grunden til at GAD patienter kan have oplevelsen af et konstant hævet
angstniveau, som dog ikke er så højt som angst kan være ved f.eks. angstanfald.

En anden forklaring på den vedvarende angst er, at GAD patienterne ikke har tilstrækkeligt med alternativer til alle de bekymrede tanker og derfor kommer til at hoppe på den historie katastrofetankerne fortæller. Endelig skyldes en del af bekymringen ofte, at man undervurderer sin egen evne til at klare tingene; skulle det gå galt.

Behandling af helbredsangst

Der sigtes mod at lære at arbejde rationelt med de bekymrende tanker, at udskyde bekymringer og med vurderingen af ens egen evne til at håndtere de svære ting livet måtte byde på. Desuden trænes det at se nogle af de frygtede katastrofer i øjnene, i tankerne, uden at holde angsten nede på det vanlige niveau med bekymringer. Endelig lærer man at blot anerkende, at angst og bekymring opstår og hverken skubbe det bort eller gå ind i tankerne.

Vi arbejder med kognitiv adfærdsterapi og er eksperter i blandt andet angst-, OCD- og depressionsbehandling. Vi behandler for helbredsangst i vores klinik beliggenhed i Værløse, men vi tager klienter ind fra København resten af Danmark.

Vi er førende eksperter indenfor behandling af helbredsangst via metoderne inden for kognitiv terapi, og vi har siden 1997 hjulpet mange af med deres helbredsangst.

Kontakt os på E-mail: pshus@post.tele.dk via nedenstående kontaktformular eller på telefon: 70260676 og få behandling af helbredsangst. Vi har telefontid alle hverdage fra kl. 10.00-14.00.

Dit navn (skal udfyldes)

Din e-mail (skal udfyldes)

Skriv en kort besked hvad det handler om her