Generaliseret Angst

Generaliseret angst

Generaliseret angst er en diagnose som har været uklar i de internationale diagnosesystemer. Mange af de symptomer, som karakterisere GAD går igen i andre lidelser, men nogle forsker peger på, at bekymring er det centrale i lidelsen, mens andre fokusere på de somatiske reaktioner, men det er afgjort at angsten opstår i forhold til dagligdags begivenheder. Husholdning, indkøb, kontakt med andre mennesker m.m. Denne angstlidelse er tæt forbundet med selvværdsproblemer, stærk usikkerhed på sig selv og depression, men på en anden måde end de andre angstlidelser, som også kan være forbundet med lavt selvværd og depression.

Typiske tanker hos folk med Generaliseret angst kan være følgende:

 • Jeg ved ikke, hvad jeg skal tænke. Jeg bliver forvirret, fordi jeg ikke ved hvad der er rigtigt at tænke eller at gøre.
 • Jeg bliver altid usikker.
 • Jeg er så umoden
 • Jeg kan ikke klare almindelige ting
 • Jeg bliver så bange, når jeg mærker uro eller hvis jeg bliver anspændt. Jeg tror ikke, at jeg kan holde til det.

De kropslige symptomer på Generaliseret angst kan f.eks. være:

 • Hjertebanken eller hurtig puls
 • Sveden
 • Rysten
 • Mundtørhed
 • Følelse af åndenød
 • Kvælningsfornemmelser
 • Trykken for eller smerte i brystet
 • Kvalme eller uro i maven
 • Varme- eller kulde-følelse
 • Dødheds- eller sovende fornemmelser
 • Muskelspændinger eller smerte
 • Rastløshed, vanskelig ved at slappe af
 • Psykisk spændingsfølelse

Andre symptomer:

 • Svimmelhed
 • Uvirkelighedsfølelse
 • Frygt for at blive sindssyg
 • Dødsangst
 • Tendens til sammenfaren
 • Koncentrationsbesvær
 • Irritabilitet
 • Søvnbesvær
 • GAD behandles effektivt med kognitiv adfærdsterapi.

Behandling af Generaliseret angst

Kontakt os på E-mail: pshus@post.tele.dk via nedenstående kontaktformular eller på telefon: 70260676 og få behandling af alle angst former. Vi har telefontid alle hverdage fra kl. 10.00-14.00.

Dit navn (skal udfyldes)

Din e-mail (skal udfyldes)

Skriv en kort besked hvad det handler om her