Angstens følelsesmæssige side

Det er meget normalt at have en følelse af, at man er ved at miste kontrollen, når man er angst. Den fornemmelse skyldes at kroppen giver en masse kraftige signaler så som: svimmelhed, uvirkelighedsfornemmelse, åndenød, hjertebanken, generelt stort ubehag, m.m.

Når man ikke ved at symptomerne skyldes angst, kan man tro de betyder at et kontroltab er på vej. Det er ikke tilfældet. Man mister ikke kontrollen over sig selv eller kroppen når man er angst, men man mister kontrollen over angsten, og dét er noget ganske andet og er ikke farligt.

Mange oplever at blive meget kede af det og ængstelige, fordi de tror, at der er noget helt galt med dem pga. angsten. Det er jo egentlig slemt nok, men mange udvikler også depression pga. af den hjælpeløshed de føler overfor angsten. For eksempel bliver mange deprimerede som resultat af, at angsten helt eller delvist forhindrer dem i at leve det liv, de ønsker at leve.

Den uvirkelighedsfornemmelse der kan opstå i forbindelse med angst opstår blandt andet, fordi man, når man er angst, har opmærksomheden rettet mod sig selv, sine tanker og fornemmelser, og ikke verdenen omkring sig. Man kan have fornemmelsen af at være lukket inde i en glasboble, en fornemmelse, der giver mange yderligere angst.

Der er mange forskellige følelser forbundet med angst, og ovenstående er kun nogle enkelte udvalgte. Hvert menneske oplever angsten på sin egen individuelle måde, så selvom vi ser mange fællestræk, er forskellene lige så mange.

For at læse mere om hvordan vi arbejder med angsten. Læs om kognitiv adfærdsterapi under “Terapi”.

Yderligere information

For yderligere information, er du meget velkommen til at kontakte os via nedenstående kontaktformular, på e-mail: martin@ckat.dk eller på telefon: 70260676. Vi har telefontid alle hverdage fra kl. 09.00-13.00.

Har du spørgsmål?

Udfyld nedenstående kontaktformular, hvorefter vi kontakter dig.

Skriv meget gerne tidspunkt for, hvornår du vil kontaktes.​

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Besøg klinikken

​​Ny Vestergårdsvej 5b, 3500 Værløse

CVR-nummer: 26989264

Klik her for rutevejledning

Telefontider

Mandag - fredag

9.00 - 13.00

Vores søde og rare sekretær Maida kan træffes mellem 9.00-13.00 mandag til fredag på telefon: 70 26 06 76

​CEN​TER FOR KOGNITIV ADFÆRDSTERAPI ApS​

​​Telefon: 70 26 06 76

E-mail: martin@ckat.dk

Har du spørgsmål?

Udfyld nedenstående kontaktformular, hvorefter vi kontakter dig. 

Skriv meget gerne tidspunkt for, hvornår du vil kontaktes.​

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt