Hvad er helbredsangst?

Helbredsangst eller hypokondri, som denne angstlidelse også hedder, er en lidelse, hvor man er angst for sygdomme. Man er mange steder gået bort fra at kalde denne angst for hypokondri, da mange mennesker forbinder hypokondri med mennesker som dyrker sygdomme. Sidstnævnte er en lidelse, der kaldes for Münchhausens syndrom, og har ikke noget med helbredsangst at gøre. Mennesker med helbredsangst får intet ”rart” ud af deres problematik, og vil meget gerne af med deres angst, hvilket ikke er tilfældet med Münchhausens syndrom. Mange behandlere og forskere bruger hypokondri og helbredsangst synonymt, men der er også nogle, der mener, at der er forskelle på disse to begreber, men vi hører til den gruppe af behandlere og forskere, der anser disse to begreber som synonyme.

Når man har helbredsangst, så skal der ikke ret mange fysiske symptomer til, før personen bliver bange for at få en dødelig eller på anden måde meget farlig sygdom, og jo mere vedkommende tænker på det – jo værre bliver symptomerne både i styrke og omfang. Angsten består af en stærk indlevelse i symptomerne og et forstærket fokus på alt, der tyder på, at der er noget galt. For at få tankerne og angsten væk søger de ofte information på internettet eller andre steder om de lidelser, de frygter. Det fører ofte til yderligere angst, da nye symptomer kan opstå, som følge af at de lever sig ind i andre symptomer, som kan være knyttet til den frygtede lidelse. Angst medfører for nogle mennesker med denne problematik også, at man hyppigt søger læge, men der er også nogle, der slet ikke tør at opsøge lægen, fordi de er så bange for at lægen vil give dem en dødelig eller invaliderende diagnose.

De fleste mennesker oplever at kunne blive bange for at have en alvorlig sygdom, men kun kortvarigt og sjældent. 20 % af befolkningen oplever en belastende angst for at blive alvorlig syg engang imellem, men der er mennesker (ca. 3-5%), hvor denne angst plager dem dagligt, og den gruppe af mennesker har helbredsangst.

Helbredsangst kan behandles helt, og man kan lære at få et helt almindelig forhold til sygdomme, og blive i stand til at vurdere sine kropslige reaktioner og ændringer i kroppen på en fornuftig og konstruktiv måde. Mange mennesker med OCD udvikler også helbredsangst, men dette har ikke betydning for at behandlingens effekten. Det kan dog tage længere tid.

Vi arbejder med kognitiv adfærdsterapi og er eksperter i blandt andet angst-, OCD- og depressionsbehandling. Vi behandler for helbredsangst i vores klinik beliggenhed i Værløse, men vi tager klienter ind fra hele Danmark og udlandet.

Vi er førende eksperter indenfor behandling af helbredsangst via metoderne inden for kognitiv terapi, og vi har siden 1997 hjulpet mange af med deres helbredsangst.

​​

Kontakt os på E-mail: martin@ckat.dk via nedenstående kontaktformular eller på telefon: 70 26 06 76 og få behandling af helbredsangst. Vi har telefontid alle hverdage fra kl. 09.00-13.00.

Har du spørgsmål?

Udfyld nedenstående kontaktformular, hvorefter vi kontakter dig.

Skriv meget gerne tidspunkt for, hvornår du vil kontaktes.​

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Besøg klinikken

​​Ny Vestergårdsvej 5b, 3500 Værløse

CVR-nummer: 26989264

Klik her for rutevejledning

Telefontider

Mandag - fredag

9.00 - 13.00

Vores søde og rare sekretær Maida kan træffes mellem 9.00-13.00 mandag til fredag på telefon: 70 26 06 76

​CEN​TER FOR KOGNITIV ADFÆRDSTERAPI ApS​

​​Telefon: 70 26 06 76

E-mail: martin@ckat.dk

Har du spørgsmål?

Udfyld nedenstående kontaktformular, hvorefter vi kontakter dig. 

Skriv meget gerne tidspunkt for, hvornår du vil kontaktes.​

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt