Børn, angst og skolevægring

Oftest hænger skolevægring eller vægring ved at komme i børnehave sammen med angst. Børn kan udvikle forskellige former for angst, der gør det svært for barnet at komme i skole. Oven i det kan det for mange bliver yderligere svært, at komme i skole igen, hvis man først har været fraværende i nogle dage, fordi barnet eller den unge ikke ved, hvordan det skal forklare sit fravær over for klassekammeraterne eller læreren uden, at være bange for at blive set ned på.


Der er også nogle der oplever at blive moppet og af den grund ikke vil i skole. De udvikler ofte også angst og selvværdsproblemer. Uanset baggrunden for skolevægring og de former for angst, der kan ligge bag, så kan det afhjælpes.

Der er dog også andre problemstillinger end angst, som kan føre til skoleværing, og hvis der er tale om OCD, selvværdsproblemer og/eller depression, så kan dette også behandles effektivt og barnet kan komme tilbage i skolen igen. Dette foregår i tæt samarbejde med forældrene, men skole, børnehave eller andre instanser kan også inddrages.

Separationsangst

Separationsangst er en betegnelse for angst, der opstår i forbindelse med at børn bliver bange for at blive eller være væk fra en af deres forældre, begge to eller en anden vigtig person, i en sådan grad at barnet ikke kan deltage i almindelige gøremål uden forældre. Det kan også føre til at barnet har svært ved at sove alene. Barnet kan have en overdreven bekymring omkring at være alene.

Baggrunden for separationsangst kan dog være forskellige problematikker. Det er ikke ualmindeligt, at det kan være tvangstanker (især tvangstanker om at forældrene eller personen de er bange for at blive adskilt fra dør, bliver syg, kommer til skade), panikangst, socialangst og andre angstlidelser, der kan ligge bag. Dette kan også være baggrunden for mange børn, der har meget stærk hjemve i forbindelse med at sove ude. Det kan også skyldes, at barnet endnu ikke er blevet modnet i specifikt i forhold til dette aspekt af livet, og har brug for træning til at kunne dette. Separationsangst kan være årsag til skolevægring eller vægring imod at komme i børnehave. Det kan også være at separationsangst er knyttet til at blive adskilt fra et kæledyr.

Voksne kan også lide af separationsangst, og her gælder der oftest de samme årsager som hos børn. Der er dog også voksne, der kan udvikle separationsangst i forbindelse med forelskelse og jalousi, hvor separationsangst i forbindelse med forelskelse oftest vil aftage med tiden af sig selv.

Har du spørgsmål?

Udfyld nedenstående kontaktformular, hvorefter vi kontakter dig.

Skriv meget gerne tidspunkt for, hvornår du vil kontaktes.​

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Besøg klinikken

​​Ny Vestergårdsvej 5b, 3500 Værløse

CVR-nummer: 26989264

Klik her for rutevejledning

Telefontider

Mandag - fredag

9.00 - 13.00

Vores søde og rare sekretær Maida kan træffes mellem 9.00-13.00 mandag til fredag på telefon: 70 26 06 76

​CEN​TER FOR KOGNITIV ADFÆRDSTERAPI ApS​

​​Telefon: 70 26 06 76

E-mail: martin@ckat.dk

Har du spørgsmål?

Udfyld nedenstående kontaktformular, hvorefter vi kontakter dig. 

Skriv meget gerne tidspunkt for, hvornår du vil kontaktes.​

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt