Angstens tankemæssige side

Når vi er angste handler tankerne om ubehagelige eller truende begivenheder. Man kan sige, at vi er nødt til et eller andet sted i tankerne at have lavet den vurdering, at der er fare på færde for at blive angst.

Angsten er nemlig en reaktion på vurdering af fare. Uden en sådan vurdering, ingen angst.

Nu tænker du måske, at du bare er angst og at der ingen forklaring er. Men vi kan altid finde en forklaring. Nogen gange er det bare sådan, at man har glemt, hvad det var man oprindelig vurderede var farligt, at tanken er “sandet til” med tiden, og så virker angsten uforståelig, hvis man ikke ved, hvordan man finder frem til årsagen.

For mange mennesker er det dog ret tydeligt, hvad de er bange for, og mange oplever, at der nærmest ruller skræmmende historier gennem hovedet. Historier, der handler om, hvor galt det kan gå. Ofte forsøger man selv at bearbejde forestillingerne logisk, men tilsyneladende uden at det virker. Det kan føles, som om man ikke kan holde koncentrationen, og resultatet er ofte, at man konkluderer, at intet kan hjælpe, når nu det, man synes er mest indlysende at gøre, ikke hjælper.

Uanset om man forstår, hvad man er bange for og synes det giver mening, eller man ikke kan se årsagen, betyder angsten som regel, at man får negative tanker om sig selv. Man kan komme til at tro, at der er noget galt med ens person, ens hjerne, krop m.m. Det påvirker selvværdet i negativ retning, hvilket igen giver mere angst – en negativ spiral er i gang.

For at læse mere om hvordan vi stopper den negative spiral og arbejder med tankerne. Læs om kognitiv adfærdsterapi under “Terapi for angst”.

Yderligere information?

For yderligere information, er du meget velkommen til at kontakte os via nedenstående kontaktformular, på e-mail: martin@ckat.dk eller på telefon: 70 26 06 76. Vi har telefontid alle hverdage fra kl. 09.00-14.00.

Har du spørgsmål?

Udfyld nedenstående kontaktformular, hvorefter vi kontakter dig.

Skriv meget gerne tidspunkt for, hvornår du vil kontaktes.​

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Besøg klinikken

​​Ny Vestergårdsvej 5b, 3500 Værløse

CVR-nummer: 26989264

Klik her for rutevejledning

Telefontider

Mandag - fredag

9.00 - 13.00

Vores søde og rare sekretær Maida kan træffes mellem 9.00-13.00 mandag til fredag på telefon: 70 26 06 76

​CEN​TER FOR KOGNITIV ADFÆRDSTERAPI ApS​

​​Telefon: 70 26 06 76

E-mail: martin@ckat.dk

Har du spørgsmål?

Udfyld nedenstående kontaktformular, hvorefter vi kontakter dig. 

Skriv meget gerne tidspunkt for, hvornår du vil kontaktes.​

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt