Simple fobier

Man kalder de mest simple angstreaktioner, der knytter sig til særlige objekter for simple fobier.

Der findes et utal af forskellige fobier, og her er nogle af de mest kendte: dyrefobier, angst for tunneler, angst for høje lyde, tandlægeskræk (odontofobi), klaustrofobi, flyskræk og højdeskræk. Så er der faldefobi, som minder meget om højdeskræk, som opleves især, når man går på trapper eller kører nedad rulletrapper. Endelig er der blodfobi og sceneskræk.

Der findes mange slags dyrefobier strækkende fra slangefobi, edderkoppefobi, fuglefobi, mussefobi, insektfobi, hundefobi, kattefobi og sommerfuglefobi. Der er fobier relateret til naturfænomener: Uvejrsfobi, storm, tordenvejr, vand, mørkeræd og vandskræk.

Blodfobi

Blodfobi er en angst for blod, hvor nogle mennesker kan får udløst en besvimelsesreaktion, når de ser blod, og disse mennesker skal behandles anderledes end dem, der ikke får denne reaktion. Besvimelsen udløses i hjernestammen ved synet af blod, og skyldes at hjernen fejltolker betydningen af dette. Hvis man bløder kraftigt, vil hjernen udløse en besvimelsesreaktion for at forhindre, at man dør af blodtab, og det er denne reaktion, som sættes i gang hos mennesker, der besvimer som følge af at se blod. Reaktionen medfører, at hjerteslag og blodtryk falder, ligesom hjernen også skruer helt ned på alle andre funktioner til et niveau, hvor man mister bevidstheden. Behandlingen vil her være den modsatte af almindelige angstbehandling, hvor man arbejder på at få krop og hjerne op i funktionsniveau, imens man ser blod, således at man ikke besvimer, og så hjernen lærer at lade være med at udløse besvimelsesreaktionen. Behandlingen er simpel og effektiv.

Alle fobier kan nemt behandles og det tager som regel relativt få timer.

Har du spørgsmål?

Udfyld nedenstående kontaktformular, hvorefter vi kontakter dig.

Skriv meget gerne tidspunkt for, hvornår du vil kontaktes.​

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Besøg klinikken

​​Ny Vestergårdsvej 5b, 3500 Værløse

CVR-nummer: 26989264

Klik her for rutevejledning

Telefontider

Mandag - fredag

9.00 - 13.00

Vores søde og rare sekretær Maida kan træffes mellem 9.00-13.00 mandag til fredag på telefon: 70 26 06 76

​CEN​TER FOR KOGNITIV ADFÆRDSTERAPI ApS​

​​Telefon: 70 26 06 76

E-mail: martin@ckat.dk

Har du spørgsmål?

Udfyld nedenstående kontaktformular, hvorefter vi kontakter dig. 

Skriv meget gerne tidspunkt for, hvornår du vil kontaktes.​

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt